نحوه اجرای پوشش های ضد اسیدی و محافظ مواد شیمیایی

 در برخی بخش های صنعتی ممکن  است نسبت به شرایط سازه های بتنی در معرض برخورد آب شور و یا مواد خورنده و پسماندهای بیمارستانی قرار بگیرند. برای این دسته از سازه های بتنی باید پوشش هایی استفاده شود که بتوانند در برابر این عوامل مقاومت خوبی را نشان دهند که البته انتخاب و بکارگیری از این پوشش ها  نیز نیازمند دانش و آگاهی بالایی میباشد.

برای مقابله با این عوامل فرسایش زا دو راه حل کلی وجود دارد:

1-  استفاده از  کاشی ضد اسید

2-  استفاده از پوشش های پلمیری کامپوزیت و یا مرکب

کاربرد کاشی های ضد اسید در اجرای پوشش های ضد اسید و محافظ شیمیایی

یکی از قدیمی ترین روش هایی که بمنظور محافظت از سطوح در برخی کارخانجات مانند پالایشگاه ها و پتروشیمی ها و همچنین نیروگاه ها کاربرد زیادی دارد استفاده از ملات هایی با ترکیباتی ضد اسیدی بر پایه فوران، سیلیکلات پتاسیم و گروت های اپوکسی میباشد.

محافظ مواد شیمیایی

با استفاده از ملات های ضد اسیدی و کاشی های ضد اسیدی میتوان زیرسازی خوبی را برای کف سازی های صنعتی مانند محوطه انبارها و یا مخازن اسید بوجود آورد. عدم یکپارپچه سازی باعث میشود تا معایب و نقوصی در فرایند بهره برداری رخ دهد که از جمله این معایب میتوان به :

الف- با نشست کردن طبیعی سازه فاصله میان بندها به مرور افزایش می یابد سپس محل نشست نیز با خوردگی و فرسایش مواجه خواهد شد.

ب- در مکان هایی که تراز آب و همچنین رطوبت موجود در آن بالا میباشد به مروز آرماتورهای درون بتن اکسیده و خورده خواهند شد که این اکسیده شدن آرماتورها متورق شدن بتن را نیز در پی خواهد داشت. زمانی که لایه های بیرونی بتن منبسط شوند تغییر شکلی در چینش سرامیک ها رخ خواهد داد و این جابجایی چینش باعث میشود فضای مناسبی برای ورود اسید و حلال ها به پشت آن فراهم شود. این وضعیت در صورتیکه که ادامه دار باشد به خوردگی و از بین رفتن بتن خواهد انجامید.

برای زیرسازی و بندکشی به حدود ۱۵ تا ۱۷ کیلوگرک ملات آن هم ملات ضد اسیدی نیاز است.  این دسته ملات ها در دو نوع فوران و سیلیکات پتاسیم تولید میشوند که دو جزئی نیز هستند. البته گروت اپوکسی سه جزئی میباشند. ضخامت بند کشی ها توسط ملات های ضد اسید دو و همچنین چهار جزئی در حین استفاده ۹ میلی متر میباشد. سایز کاش های از نوع ضد اسیدی خارجی ۱۲*۲۴ سانتیمتر است که ضخامت آن نیز ۸ میلی متر میباشد. اما کاشی های ضد اسید داخلی از ضخامتی ۱۲ میلیمتری و ابعادی ۲۰ در ۲۰ برخوردار هستند.

پوشش ضد اسید کامپوزیت یا فایبر گلاس

یکی از پوشش هایی که بعنوان ضد اسید کاربرد زیادی پیدا کرده است و جزو پوشش های محبوب محسوب میشود پوشش کامپوزیت است. سرعت عمل و انعطاف در اجرا و مقاومت بالا در برابر تنوعی از اسیدهای خورنده باعث شده تا این پوشش محبوبیت بسیار زیادی پیدا کند.

یکی از پوشش هایی که بعنوان محافظ شیمیایی و بصورت ترکیبی مورد استفاده قرار میگیرد و anti acid coat‌ ایجاد میکند KBIPH-02 است. این ماده بصورت ترکیبی و با الیاف  شیشه و با ضخامت بالا مورد استفاده قرار میگیرد. برای اینکه این ماده آماده شود از ترکیب اولیه ای مانند کبالت و اسید های شتابدهنده بهره میبرد. برای زیر سازی و تنظیف مطابق دستورالعمل های اجرایی و مواد آب بند بتن و همچنین پوشش های پلیمری استفاده میشود.

پیوستگی و یکپارچگی این محصول در برابر نیروهای وارد شده مانند نشست طبیعی سازه و انبساط و انقباض حفظ خواهد شد زیرا انعطاف آن در مقایسه با محصولات مشابه به مراتب بیشتر میباشد. این مواد از ترکیبات چند لایه ونیل استر اپوکسی برخوردار هستند که این لایه ها میتوانند عمر آنرا تا حد زیادی تضمین کنند. همچنین این محصول در برابر اثرات مخرب ایجاد شده از اشعه یو وی کاملا مقاوم است.

مقدار مصرف این محصول نیز سه کیلوگرم در هر متر مربع میباشد که ضخامتی را برابر با ۲ میلی متر ایجاد خواهد کرد.

شرکت بت ایران کارشناسانی زبده و فنی را گرد آوری نموده است که توانایی اجرای انواع پوشش های حفاظتی برای سازه های گوناگون را آن هم با پیشرفته ترین تجهیزات و مواد روز دنیا دارند و تا کنون مجموعه پروژه های زیادی را برای صنایع و بخش های گوناگون آن هم با رضایت کامل کارفرما و استاندارaد های روز دنیا به انجام رسانده اند.

تماس با بتن ایران